No Man’s Land - Kika Sprangers & Pynarello

In 2019 maakte Kika Sprangers voor het Grachtenfestival een juichend besproken programma No Man’s Land. Op uitnodiging van TivoliVredenburg bracht Kika een jaar later een reprise: mét de strijkers van Pynarello en de ritmesectie Wolfert Brederode (piano), Thomas Pol (bas) en Jasper van Hulten (drums). Sprangers componeerde binnen haar nieuwe makerstraject van TivoliVredenburg nieuwe, aanvullende stukken voor deze reprise waarin ze voortborduurde op de thematiek van No Man’s Land: de positie van de vrouw in de huidige tijd. Met het verschijnen van deze opnames als live-album in 2021, hoopte Sprangers de muziek nog wijder te verspreiden dan het intieme dertig man publiek dat het bereikte in TivoliVredenburg in 2020. Dat slaagde met meerdere verbluffende recensies, een optreden bij Podium Witteman, en een release tournee in 2021. Het laatste concert van dit programma vindt plaats op 10 december in de Doelen. Zie agenda voor tickets. 

Kika Sprangers & Pynarello – No Man’s Land

Webshop ZenneZ Records

Modern jazz compositions by saxophonist Kika Sprangers intertwine with the velvet strings of Pynarello and an ‘allstar’ rhythm section with Wolfert Brederode (p), Thomas Pol (b) and Jasper van Hulten (d). The album has been recorded live during a performance at the prestigious TivoliVredenburg hall.

€ 18.00

De pers over No Man’s Land

Wanneer de saxofoon van Kika Sprangers zich mengt met de strijkers van Pynarello, gebeurt er iets” ★★★★☆ (Volkskrant)
Een betoverend mooi concert” ★★★★★ (NRC)
“Het meest indrukwekkend is de compositie zelf. Sprangers is er overtuigend in geslaagd een werk te creëren dat aangenaam en toegankelijk is, maar tegelijk gelaagd, fijntjes verstopt gebeurt er zoveel dat de luisteraar zich geen tel verveelt.” ★★★★☆  (Trouw)